There was an error in this gadget

Tuesday, June 22, 2010

aku baik ???

hyee...dan assalamualaikum.....
.........wassupp all my fren.
ni aku laaa..yus.... lama dh tk sambung crita aku nih..ni aku de story sikit nk story kat korang2 semua...
aku nk crita kisah aku..tp rasanya tk berapa nk ok kot kalau dibandingkan dgn korng2 semua tp suke hati aku laa nk crita kan heeeeeee...
emmm.... sekolah menengah aku dr form 4-5 aku sekolah teknik tau.... kat sekolah nih la paling aku tk suka sbb mcm penjara. especially sape2 yg duk hostel dan aku yg tk berapa nk bijak nih pon nk duduk hostel konon nyer nk merasa pengalaman baru. tp cam haram jek .. mcm sekolah askar.. mcm masuk komando..
boleh dikatakan tiap2 malam warden kerja nk maki student jek.kerja nk belasah student jek...
kadang2 kesalahan tk susun selipar kat surau jek tp membebel hampir separuh malam kami .. nk dgr die bercakap.huh.
tp tak mau lah diskuss ttg sekolah nih... sbb kat sekolah nih aku fail teruk hahahahahaha....sbb malas.

emm...ok2.. kisah kolej Za'ba..pasir mas kelantan
~SPM aku teruk giler pastu konon nyer nk scor laa plak dlm STPM tp mcm gampang jek... aku fail lg....
tk dpt masuk mane2. so..trpaksalah aku ikut kawan2 aku p belajar kat satu kolej nih kat kelantan utk repeat STPM aku smula...maknanya kolej nih kolej utk pelajar2 bermasalah lah ..
first time aku datang ke kolej nih dgn dibawa oleh mama abah aku.. terkejut jugak sbb bila aku tgk kolej nih masyaallh... sebijik mcm kelas tadika aku zaman 90an dulu. dgn kerusi kayu dan meja kayu yg boleh di cabut2 ikut suka..disertai dgn kelas yg anak murid nya ada yg blajar smpai dpn pintu belakang disebabkan terlalu ramai pelajar dan juga perabut2 yg hanya layak diguna oleh golongn tk cukup tinggi... time aku duduk rasanya tinggi lagi lutut aku.

tkpe lah camtu..nk belajar punya pasal kan. aku on jek..ader aku kisah ke semua nih.

cuma yg paling gerun kan aku dn wat abah mama aku terkejut giler bila kami dibawa ke umh sewa....
menakutkan giler umh kg nih..sewa ader arr dlm 60ringgit sebulan..murah giler2 tp umh nya pulak mcm tmpat org gile.lubang2 dan pintu disendal dgn kayu jek.kalau aku letak 2ringgit atas meja aku pon sure tk smpi seminit dh lesap. mudah2 jek pencuri nak masuk huhuhu....tu blum kira tandas die lagik tuh. Pintu tandas tinggi pinggang aku jek nih nak masuk kene bongkok dulu macam masuk reban ayam kah kah kah.... tp tandas kt luar umah laa..... menakut kan btul arrr. nasib baik aku yakin kan mak ayah aku utk trus belajar kt sini walaupon riak muka diorng cam berat hati jek nak bg....sorry mama abah... aku tk mau kerja lg.... minat nk belajar still ader lg dlm diri nih walaupon otak tk berapa nk bijak.

Wednesday, June 16, 2010