There was an error in this gadget

Saturday, December 18, 2010

The Glamorous Night ~black red










Thanks kepada semua yg menyokong dinner ini...ini adalah dinner yg terbaik bg cosmopoint setakat sy berkhidmat dlm kolej ini....aktiviti yg giler2...perangai yg giler2 dan mcm2 lg lah yg giler.... nnt aku upload lg gmbar ekk... anyway byk yg berlaku disebalik tabir dalam menjayakan dinner kami nih...... nnt aku story~

1~pistol james bond hilang hari last rehersal. so kami terpaksa membeli pistol j.Bond tuh last minit ..pasal tuh lewat sikit ke dinner

2~asap dan converti di ambik last minit sbb nk save bujet. Menda tuh sewa hari

3~VViP2 semua datang lewat sbb tersangkut kat kesesakan Kretapi.....

4~team teater last minit training...tp ok arrr.....not bad... thanks to all yek

5~Dewan besar sgt.... nasib baik laaa jemputan2 semua mencecah 120 org... kira ok lah tu.. tahun lepas 70org jek

6~babak penculikan MC oleh mat rempit dilakukan tanpa pengetahuan MC

7~salah seorg nama peserta kotak beracun ader kat sebelah aku...die malu2 nak naik.... trus tk naik2 heee

8~ramai muka2 baru yg seksi habis huhu

9~AJK2 dinner over time kat kolej sampai 2 pagi untuk menjayakan dinner ini.+ 2 lecturer

10~walkie talkie tkde bateri.... so menyebabkan masalah ngn teknikal atas... lega ajk dapat atasi

11~byk gimik2 on the spot

12~Byk lg laa nk story tp yg pasti atas usaha semua akhirnya berjaya... thanks to all of the supporters even the staff or the lecturer. adios

Wednesday, November 24, 2010

gila2 opis

one happy family

time cuti jek misti aku akan giler bergambar dan ambik gmbar2 candid family aku nih...hehe...
ni lh kerja aku bila cuti di kampung....kalau boleh tiap2 minggu nk blik kg tau.....
huhu
Tiba2 rasa nya malam nih nak berhibur karaoke tp duit kureng... so nyanyi sorang2 lah yek
ingt nk main gitar dalam blog nih tp tringat plak dulu mula2 duk umah sewa nih jiran umh nih dh bgtau awal2 kalau nk main gitar main sblum pkul 12 mlm ekk..gngu anak die tido....ni dah 12.40mlm...huhu




















Tinggalkan semua hanya kita dan bintang


Verse:
C      G      Am 
 Lihat ke langit luas
          C       G         Am
Dan semua musim terus berganti
C      G    Am
 Tetap bermain awan
          F       C         G
Merangkai mimpi dengan khayalku
          F       C        G
Selalu bermimpi dengan hariku

C       G     Am
 Pernah kau lihat bintang
         C        G       Am 
Bersinar putih penuh harapan
C          G      Am  
 Tangan halusnya terbuka
      F         C     G
Coba temani, dekati aku
         F        C       G
Selalu terangi gelap malamku

Monday, November 22, 2010

Satu perjalanan

assalamualaikum ....awok2 semua

bosan laaa bila tk menulis nih..dalam otak macam2 jek nak cakap tp tk berkesempatan laa nak menulis..
nape laaa susah sgt nk menulis nih...takpe2..yus..pulun laaa yek untuk menulis byk2...
ok2..... so ape aku nk cakap dalam ruangan baru2 skarng nih nk story sikit pasal perangai manusia nih.... ader yg macam hampeh jek laa especially org2 yg duk kat kedah nih... bukan semua yg cam hampeh tp de segelintir2 jek laaaa.,... (nape aku komen ttg masyarakat kedah? sbb skrng aku duk kedah laaa..)

baru hari nih aku dapat tau jiran ku bergaduh td....ntah ape2 ntah...satu bangsa..satu kawasan perumahan satu agama tapi bila time gaduh mulalah ..aku punya kubur..aku punya suka lar.

itu belum bgtau ttg berebut parking lg...ader ke patut suka2 jek park keta depan umh kami.. die tk tau ker hari2 kami park kat situ.. nk wat jahat bg pancit tayar boleh jek tp tk mau lah kan smpi tahap cmtu.. tp yg pasti aku tk suke sgt laa diorng nih... blagak best jek.. ( diorng pon ntah2 tk suka aku jugak kot).

So baik aku wat hal sendiri dan cuba jd yg terbaik dikalangan yg tk berapa nk baik nih... wahai penghuni2 rumah sungai layar@taman seri tanjung...jglah peribadi korng.. bertolak ansur lah... sebelum aku buat something yg bodoh nnt. nasihat nih

dalam bosan2 melayan karenah manusia aku telah mencipta perumpamaan sendiri..

Setiap perjuangan memerlukan satu pelaburan... samada pelaburan itu berharga atau tidak... tk penting asalkan ianya bermakna

Hidup ini seperti longkang..jika hidup ini sama jek tanpa perubahan ibarat longkang tersumbat .. bau nya mestilah cam haram.... tp kalau dibiarkan ianya mengalir..satu hari nnt ia akan smpai ke lautan

untuk memikat wanita seorng lelaki kena ikhlas...bukan ikhlas time nk mengorat jek tp ikhlas sepanjang hayat. sbb lelaki slalunya first2 jek bersungguh giler2..bila dh dapat... huh ( aku tk mcm tu )

selagi kita tk mampu nk ubah diri kita cmne kita nk ubah orng lain.

org yang tahu lebih berguna daripada org yg pandai semata2. umpama org yg tahu ialah org yg sentiasa bekerja untuk berjaya....dan org yg pandai ialah org yg tau bercakap shj mcm ahli politik.... ( i hate politik )

nantilah aku sambung lg gosip2 kita ekkk.... cayok

lagu untuk kalian.... BERITA KEPADA KAWAN

Tuesday, November 9, 2010

yang chantek

salam.....
lama nyer tk update blog.... sampai kan list kisah aku nih dh tunggang langgang dah nih.....
tp mmg aku tunggang langgang dh dari dulu.. sejak kerja kat kedah nih..... mengajar kat kolej rasanya jawatan nih trlalu hebat bagi seorang yg bernama aku. Tp lega lah sebab aku nih bidang seni.... seni itu indah- ibarat nama team bola sepak kami kat USM dulu....(rindu giler kat kawan2 USM) ... seni adalah kita..... dgn seni aku bleh wat ape2 pon dalam hidup... contohnya bg asigment kat budak2 nih pon bebas...yg penting kreatif... so..mmg sesuai lah dengan jiwa kesenian ku nih heeeee....lgpon seni nih best..hari2 kita akan wat benda yg berbeza... betul tak.

tk hepy ke kerja anda??? alaaaaa... kalau ikut kan nk btul2 hepy mestilah time kita kecik2 dulu kan.... hepy jek hari2..... hari2 tk keluar duit... hari2 dapat mkn free.... hari2 bergumbira....hari2 ngn family.... huhu... tp sekarang.

nk bayar PTPTN laaa..(  aku baru sekali bayar huhu..) nk bayar keta...kumpul duit nk kawin... kumpul duit nk bg kat parents( kalau rezeki lebih laa bulan tuh..huhu..) tu belum campur untuk bersuka ria lg tuh.nasib baik laa aku hepy dgn kerja aku walaupon gaji tk seberapa.....yg penting kita kena hepy walau ape pon yg kita wat.... (wat menda baik laaa maksud aku yek)...

so...aku hepy dgn keadaan sekarang....


Tuesday, June 22, 2010

aku baik ???

hyee...dan assalamualaikum.....
.........wassupp all my fren.
ni aku laaa..yus.... lama dh tk sambung crita aku nih..ni aku de story sikit nk story kat korang2 semua...
aku nk crita kisah aku..tp rasanya tk berapa nk ok kot kalau dibandingkan dgn korng2 semua tp suke hati aku laa nk crita kan heeeeeee...
emmm.... sekolah menengah aku dr form 4-5 aku sekolah teknik tau.... kat sekolah nih la paling aku tk suka sbb mcm penjara. especially sape2 yg duk hostel dan aku yg tk berapa nk bijak nih pon nk duduk hostel konon nyer nk merasa pengalaman baru. tp cam haram jek .. mcm sekolah askar.. mcm masuk komando..
boleh dikatakan tiap2 malam warden kerja nk maki student jek.kerja nk belasah student jek...
kadang2 kesalahan tk susun selipar kat surau jek tp membebel hampir separuh malam kami .. nk dgr die bercakap.huh.
tp tak mau lah diskuss ttg sekolah nih... sbb kat sekolah nih aku fail teruk hahahahahaha....sbb malas.

emm...ok2.. kisah kolej Za'ba..pasir mas kelantan
~SPM aku teruk giler pastu konon nyer nk scor laa plak dlm STPM tp mcm gampang jek... aku fail lg....
tk dpt masuk mane2. so..trpaksalah aku ikut kawan2 aku p belajar kat satu kolej nih kat kelantan utk repeat STPM aku smula...maknanya kolej nih kolej utk pelajar2 bermasalah lah ..
first time aku datang ke kolej nih dgn dibawa oleh mama abah aku.. terkejut jugak sbb bila aku tgk kolej nih masyaallh... sebijik mcm kelas tadika aku zaman 90an dulu. dgn kerusi kayu dan meja kayu yg boleh di cabut2 ikut suka..disertai dgn kelas yg anak murid nya ada yg blajar smpai dpn pintu belakang disebabkan terlalu ramai pelajar dan juga perabut2 yg hanya layak diguna oleh golongn tk cukup tinggi... time aku duduk rasanya tinggi lagi lutut aku.

tkpe lah camtu..nk belajar punya pasal kan. aku on jek..ader aku kisah ke semua nih.

cuma yg paling gerun kan aku dn wat abah mama aku terkejut giler bila kami dibawa ke umh sewa....
menakutkan giler umh kg nih..sewa ader arr dlm 60ringgit sebulan..murah giler2 tp umh nya pulak mcm tmpat org gile.lubang2 dan pintu disendal dgn kayu jek.kalau aku letak 2ringgit atas meja aku pon sure tk smpi seminit dh lesap. mudah2 jek pencuri nak masuk huhuhu....tu blum kira tandas die lagik tuh. Pintu tandas tinggi pinggang aku jek nih nak masuk kene bongkok dulu macam masuk reban ayam kah kah kah.... tp tandas kt luar umah laa..... menakut kan btul arrr. nasib baik aku yakin kan mak ayah aku utk trus belajar kt sini walaupon riak muka diorng cam berat hati jek nak bg....sorry mama abah... aku tk mau kerja lg.... minat nk belajar still ader lg dlm diri nih walaupon otak tk berapa nk bijak.

Wednesday, June 16, 2010

Friday, May 28, 2010

daun 8 luv


~tingkatan 1-3
askum korng2 semua... ape habaq....
ni aku nk smbung crita kecik2 aku laaa....dh lama rasanya tk crita kat korng kan crita aku time sekolah2 dulu...
emm..kisah nye selepas peristiwa rindu 2 minit tuh..
kat sekolah nih kami de macam2 perangai cikgu..yg disukai..yg di benci dan yg di anti.....of coz laa cikgu yg aku suka ialah cikgu pendidikan jasmani aku sbb bleh main bola puas2 smpai kadang2 tuh trlebih masa pon ader..bila msk kelas mcm2 laa alasan trsedia...anyway kalau korng nk tau kami budak laki mmg ambik masa nk salin baju laa nk lepak2 minum laa bru lah msk kelas...siap p mandi tuh kat tandas asrama... mandi ramai2 hahahahahahaa.............

ok2...sebelum tu aku nk bgtau korng yg aku nih dulu ramai giler geng... geng budak sekolah.. sebab aku jd pengawas tingkatan 2 dan 3 tau... ape2 masalah dan tukang backup aktiviti rakan2 ialah aku... psl tuh diorng rapat ngn aku.. kiranya salah guna kuasa lah nih...time spot check ke..time dtg lewat sekolah ke.. time spot cek tiap2 kelas paling best..huhuhu... kelas lain mcm2 cd kami rampas..bila time kelas aku clear jek... dijamin bersih..(sbb semua brg bukti di sembunyi kn)

mmg best bl wat jahat...tp berpada2 laaa..jgn sampai susah kan org...
tp tingkatan 1 aku mmg dh susah kan org.... aku geram kat sorng kawan aku nih.. die beli kreta dashyankuro aku...alaaa....kreta mini yg isi bateri tuh...famous laa time tuh.die bl kreta aku tp duit tk bg2 pon.. lama giler.. so time rehat aku ajak 4 org kawan aku p pukul die.. alaaa pukul budak2 bkn sakit pon..setakat tunjal ngn kaki tuh cam gigit semut jek laaa..
tp yg tk best nye pukul gitu2 jek tp kene pangil p jmp pengetua laa plak... tp time tuh aku blum pengawas lg.. form 1.. kena sebat punggung laaa...dh laa pengetua nih kenal mak ayah aku huhuhu..

kesian jgk kwn aku nih kene pukul...dh laa aku pon slalu p lepak kt umh die.kenal mak ayah die..
arghhh..peduli ape aku..yg penting duit aku dpt... duit tu ibarat nyawa aku tau sbb nk bli kreta mini baru nnt.
lepas kene sebat kami kene saling bersalaman dn minta maaf..alaaa tkpe lah..maafkan je lah

haaa tu crita aku membelasah org... nie crita aku di belasah plak... bila aku jd pengawas ramai yg suka ngn aku dn ramai yg tk suka aku..biaselah aku kan lindungi kroni2 aku jek.
aku boleh di kategorikan sbgai seorng yg bijak jgk laaa..dan sentiasa wat yg terbaik utk diri aku.
satu hari nih aku marah kawan sekelas aku sendiri sbb bising dan berlagak.. sampai kan aku geram giler lalu aku p tumbuk die...trsilap skill berlawan hinggakan aku plak di tumbuk ..dalam kelas plak tuh..hampeh btul.. semua awek2 dlm kelas tuh tgk kami bertumbuk.malu aku bila kalah...especially di depan awek2..trmasuklah awek yg aku rindu 2 minit tuh.kami berhenti bila penat jek pastu duduk kt tmpat msing2..tp mmg aku tk puas hati sbb aku kene blasah teruk.

bibir darah laaa tp bila kejadian camtu brlaku bru aku tau... kawan time ssh mmg ssh nk cri..walaupon die rapat ngn kita tp bila kes2 tertentu kita ttp akn ditinggalkan.
semenjak dr hal tuh aku dh makin buas....tk brape nk ikut praturan dan brgaul plak ngn geng2 kwn yg belasah aku tuh..kami ponteng..dan sentiasa menjelajah tiap2 kelas utk membuat onar..buat onar tuh mksudnya p jalan2 ke kelas2 kwn yg lain dan lepak2 sambil mengacau pompuan heeeee...kacau jek bukan dapat pon

daun terup 8 love...
al kisah daun terup yg tk brape best tp ingat smpai bila
kelas 3taat.... kawan aku bwk daun terup masuk kelas pastu main ramai2.... aku sebagai pengawas sepatutnya aku rampas...paling koman pon aku p report cikgu tp aku p join main sekali... mmg luck aku sbb aku menang jek dr tadi....tgh syok2 aku memangkah daun kwn2 aku tiba2 cikgu disiplin kt belakang aku ... siap die bg chance aku pangkah daun dulu pastu p naik bilik die ramai2..... kantoi bodoh jek aku.

kami naik ke bilik cikgu nih dan beratur.... daun terup di rampas dn disusun kat depan kami.. tgk pada luck kami laahh...kalau sy cabut daun terup 2..kene sebat 2 kali jek...kalau kene daun King atau Queen kene 15 kali.... aku yg bodoh nih pon tnye laaa.... 'camne kalau daun 'sad' cikgu...tk kene rotan laah yee.... die jwp...'20 kali'....wah....mmg tk selamat lah kami.

turn aku..bismillahhirrahmanirrahiiimm....fuh! aku kena daun lapan....lapan cinta atau 8 love..hahahaha... sikit jek kene huhuhuhu...tapi.......'memandangkan anda pengawas sebatan adalah 2 kali ganda..'
paaaaaaaaaannnggggg................................16kali ( berbirat punggung aku )

itulah cinta punggung aku.... daun 8 love..muuuuuahhh kat kamu....~

aku yg terkini....bersama ngn anak kakak yg comel bangat....
pesanan aku~yg jahat sederhanakan yg baik segerakan.:-)

Wednesday, May 26, 2010

Monday, May 24, 2010

meet the profesor


salam kawan2 dan teman2 sekalian.... sory lama tk update blog nih... bz ngn intrview laaa..karaoke laa.. melayan kawan2 laaa...main game laa..bola laaa....dan lain2 lah...
cuma bila ader masa yg btul2 free bru aku update ekk... ni tgh free laa nih...
nk crita sikit pasal pengalaman aku ekk time intrview.... kenangan aku dulu2 nnt aku sambung smula tau lps siap yg nih.
ini adalah kisah aku ttg perjalanan intrview kat usm dari jam 9 pagi hingga 7 malam..


al kisaaahhhhh~
pd 22hb mei 2010 aku dpt pngilan interview utk cikgu kat USM... hari sabtu... aku keje laa weii time tuh.... cmne nk wat nih.... so trpaksalah aku mntk unpaid... cuti tanpa gaji... kecian aku tau.. harap2 berbaloi lah ngn ape yg aku wat nih....rugi gak rasa nyer sbb 60ringgit sehari tuh.... lain arr klu gaji Mourinho yg 300 ribu seminggu mmg laa tk rugi ape2 kan....

tkpe lah yus.... mlm nnt study ttg pendidikan dan nama2 menteri ye.. semangat nih nk intrview esk sampaikn pkul 11 dh tido dah... nk kunci jam 6.30... tiba2 plak hujan lebat..best tido nih..

7.00 pg ~aku bertolak dn smpi ke USM pkul 8... aku sorng2 jek dn tk tau nk tuju mane so aku tuju ke tandas dulu...huhu.de plak jmp sorng mamat nih tumpang tnye kat aku tmpat nk interview.... hah! tumpang kalau brani.. tp mamat nih cam lembu jek prangai... time sorng2 nk berkepit jek ngn aku pastu bila dh jmp kawan die haram die nk borak ngn aku...blah lah...cam aku kesah. nnt sambung ekk...duk cri mood jap

yee..dh jmp mood dh... emm.... ok2..
pukul 9 ~kami di kumpulkan dlm bilik grafik utk melukis..aku ingt lukis pasu bodo2 cam tu jek tp rupa2nyer tayar...pokok balak..pasu..kain dn mcm2 lg lah dihimpun kat satu table dn kene lukis semua tuh.. cam harammmm....

k kene tgu pkul 2 plak nih..so aku sorng2 lg seperti biase kat situ... menunggu intrview pkul 2..
nasib laa de sahabat aku wandi yg teman...

pukul 2~aku tgu kat blk tutorial dan daftar sprti biase... ceh..aku dpt turn no 2 laaa.....awal giler.. dh laaa start2 jek trus kene tgu sorng2 kat blk menuggu....yg mengejutkan aku bila first yg p intrview tuh keluar2 je menangis..waaa...hangpa biar betuiii.... ni intrview utk cikgu ke utk masuk maktab tentera nih....rupa2 nyer bru laa aku tau pasal pe die nangis... si awek nih di suruh tunjuk cara2 ngajar so die ngajar laa....yg masalahnya die p ngajar guna bahasa kedah..kah kah kah.... "ok murid2 laa nih cek nak habaq mai topik sat lg nooo....hangpa suma bukak buku tang nih..bla..bla..bla"

ok..muhammad fairuz sila masuk.............

masuk2 tuuuu dia 3 org profesor pula kelihatan....takot giler aku.
ok m.fairuz sila perkenalkan diri anda.....
...bla...bla...bla....tgh syok2 aku duk merapu terkeluar laa plak bahasa inggeris aku yg hancuss tuh.... so...(now u talk in english)....mak aih...'im sorry sir'... 'my english is broken'..
u ambik this bottle and discribe about the packaging the design and the typography... remember..in english....
hancus pon hancusss laaa...asalkan aku bercakap kira ok pe.....
interview ni cam nk pekena aku jek...de ke patot die tnye dh de calon ke... bila nk kawin... nape nk jd cikgu.... nape pakai kreta kancil... nape kunci kreta letak kat poket seluar....tp kalau korng bijak sbnarnya sume soalan tu de kaitan dan de maksud tersirat....haaaa...btul tk.

alhamdulillah semua soalan2 aku bleh jawap trmasuk lah soalan ttg software.. maksud2 dlm seni... media cetak..interaktif dan mcm2 lg laaa....
doakan aku ekk...sbb ni jek harapan aku utk bina kehidupan baru....insyaallah....

dalam pukul 3 lebih kami abis interview..lama jgk laa tau...
lega ada kawan2 yg ader meneman aku bila tgh sorng2 kat masjid USM nih... trima kasih byk2 laa ye kepada fairuz(perempuan)..wandi..asfarina...sbb sudi teman aku dr pukul 3 sampai laa 7 malam.... rindu rasenyer nk jmp kawan2 yg lain jgk


Thursday, May 20, 2010

sekarang (21 may 2010-12:31 pagi)

selamat malam semua........ hanya ingin mengkhabarkan betapa perbagainya kisah hidup kita pahit dan manis... tp best ape sbb dapat nikmati segalanya.. bkn semua org dapat rasa benda yang sama... ader yg kekal ader yg tidak... tp sekurang nya kita ttp ader..... tp ini adalah kisah aku sekarang... kisah dgn rakan dan teman... malam nih aku tk ngntuk sbb dah tdo dr petang td sampai pkul 10.. ter skip solat maghrib aku tau.. tp dah ganti dh tadi.... ader 20 perkara dlm hidup aku~ 1.kereta..2.teman.. 3.reunion...4.kerja tetap..5.duit cukup utk family..6.rumah sendiri..7.masa..8.ilmu..9.iman..10.tunang... yg sepuluh lg nnt2 lah ek... sekarang bru selesai 1 dan hampir2 nk msuk 2... wish me luck ekk..... kereta dah dapat heeee.... kawan2 semua termasuk lah student2 sentiasa ader disisi... nnt sape2 yg baca blog nih pon adalah kwn aku jgk...heee ..~ bersambung

bukan mempromosikan diri....cuma ingin berkarya

Wednesday, May 19, 2010

rindu 2 minit...ingat sampai bila2

salam semua.....................
welcome back to the story..

semua org buat aku pon nak buat.... hinggakan menyusahkan mama abah aku huhu... kesian diorng.. nasib baik laa ader kakak aku yg garang giler..hari2 nk bertengkar... bkn pasal aper pon tp pasal slalu kami 4 beradik balik lewat... biase laaa budak laki kan... bila main bola selagi tk azan maghrib jgn harap laa nk blk...

best nyer jd budak2.... best nyer bila tkde masalah... best segalanya.....

eh..nape tiba2 tkde mood nih nk menulis.... jap2...( 2minit )

hari tuh ader hari guru kat sekolah.... kelas aku tingkat atas kami main baling2 batu kat org bawah... batu tuh kami kutip dlm pasu... tgh2 syok membaling terkena plak kat sarang lebah atas pokok tuh... abis satu sekolah kene serang ngn lebah ke tebuan lupa dh aku... semua pelajar kene duduk dlm library utk keselamatan huhuhu.... ape lg semua nama2 yg main baling2 tuh dipetik sorng2 sampai la turn aku kene soal jwp.....errr...mane sy tau cikgu.... sy tak baling pon ...lebah tuh yang tiba2 nk kuar... maybe die nk sambut teachers day jgk kot.... paaaaanngggg... lempang sedassssss

cuti adalah amat bermakna bg kami... bleh main kemah2... lastik2... sorok2.... (semua permainan ini adalah didepan umh jek ye hee) utk keselamatan......

tp makin lama aku sekolah makin tk adil jek rasa.... aku bkn lah student favourate cikgu2 kt ctu... bila aku dapat kelas no 2 terbaik aku heppy giler sbb aku antara yg agak bijak laa sikit drpd lembu. tp frust sbb bila bukak kelas darjah 6 aku kene tukar kelas last... sedih giler aku.. yg baik ngn cikgu sume dpt kelas top 3..... pasal tuh UPSR aku cam hampeh ( alasan disitu )

Abang ngn kakak aku bijak giler...dpt masuk sekolah khas utk budak2 bijak... aku dapat sekolah biase jek yg dipenuhi masyarakat peribumi lg dan fasilities yg suam2 kuku.....
aku peduli aper sbb sekolah aku lg dekat...depan umah aku jek... kene lintas padang trus sampai...bila2 masa jek nak memonteng kui kui kui.....

aku dpt kelas second yg bernama 2 usaha drpd 4 kelas...bangga siot.... tp awek2 byk kelas first tau... bila dh struggle dpt laa masuk kelas no satu...iaitu 1 taat... semangat utk belajar memuncak...... hinggakan aku dilantik pengawas time form 2.....aku rasa mcm dunia aku jek sekolah nih... cuma yg tk best nyer bl time isnin msti kene baca ikrar ke.. naik bendera ke... bc doa ke... atau bg report kebersihan ke... bukan ape.... aku malu arrrr....depan kawan2 rasa cam artis pon ader..... demi tugas aku terpaksa buat.... tp doa slalu aku skip sbb tk hafal huhuhuu.....

hari2 indah aku diisi dgn kehadiran seorng gadis tudung labuh..... bru d tukar sekolah... dgn spek mata dan ayu nyer die melintas dpn aku tanpa sekilas pon memandang aku...ceh... macam laa aku nk ngorat.... maybe esk kot bru nak ngorat huhu...

hidup aku kat sekolah nih dipenuhi bunga2 gembira... ceria... enjoy... tp ader sekali aku kene blasah dan membelasah org huhuhuhu......owh lupa...dan dibelasah cikgu..hahahahahaha

ok lahh...esok laahh aku ngorat awek tudung labuh nih ekk...jmpa lagi....2 minit jek aku sempat tgk awek nih sbb minda aku dh ke tempat lain plak....tido dlm kelas..zzzzzz

Tuesday, May 18, 2010

salam pembuka bicara..






'...ader org kata jgn sesekali menoleh ke belakang sbb kita kene sentiasa pandang ke hadapan...'




sbnarnya aku tk sokong sgt kot sbb kene laa 'kadang2 toleh ke belakang sbb yg kisah2 dulu lah yg kadang2 wat kita senyum sorng2'





ok...ok... ni bru nk intro... maaf lah kalau karangan aku nih cam budak2 ke sbb mmg aku jarang menulis... kalau melukis no hal arr.... lg aku suka.. anyway aku org baru dlm blog2 nih so kalau de silap korng bgtau arr ekk....


emm...aku crita siket ekk ttg aku... anyway aku lect kat kolej swasta nih.. lect kecil2 lan jek.. gaji pon suam2 teh o jek.... cukup byr utang..keta dan enjoy laa sikit2.. bujang lah katakan ( ceewah..promote diri pula )


emm..nk ckp pe lg ekk.....


nk story sikit sejarah aku ekk...sbb dlm blog nih mmg aku tk main2 simpan... suke crita semua nyer kat korng... alaaaa.. nama pon blog kan.....


1990-1996...

dulu kita agak poyo sikit... semua benda nk cuba... asal tgk org bl patung ultraman pon kita nk bli jugak..yg paling aku tk lupa kami 4 beradik de mainan ninja turtle sorng satu... kan ninja turtle 4 ekor.aku ambik yg pakai pedang (leornardo).


time tadika aku 2 tahun tau...abah aku terhantar aku awal....maybe aku nampak cam dh baligh kot..keh keh keh...sekolah (darjah satu sampai darjah enam) depan umh jek... tp p naik basikal.. rasanya kalau jln kaki pon tk sampai 2 minit.nk wat camne...org wat ,aku pon nak wat.ok pe.. semangat tu penting.. tu nasib baik tk p naik bas.


owh lupa nak habaq... cek nih org pahang..kuala lipis.budak sekolah punya laa byk kat sini.tu blum campur kaum pribumi kita..masyarakat org asli yg sekelas ngn aku.. yg tk best nyer bila time sukan diorng jek sapu pingat.. ye laa..aku umur 7tahun diorng 12tahun bru start sekolah.. pengsan arr aku huhu..tu dulu arr..skarang dh tk camtu kot.


dulu cikgu garang giler.. aku tk hafal sifir 4 kene lempang giler2 ahh...nk tercabut urat halkum aku kene lempang ngn cikgu laki nih.ader kwn aku tu sampai kene operate leher hahahaha...

(x baik gelak) .


ok pe cara camtu..bru kita respect cikgu kan. second day bila bc sifir 6 plak aku jd tarer heeee... bkn sbb hafal tp conteng sifir kat tapak tgn hahahaha..selamat aku.so semua sifir2 aku conteng kat mane2 yg rase sng nk tgk bila kene soal nnt..kat meja..kertas..pemadam..dll...buku tulis yg ader sifir kt blakang tuh ibarat nyawa lah bg kami.


kalau cerita pasal berdiri ats meja.ats kerusi, jln itik ,junjung kerusi semua pnh rasa kot.. kata nk mencuba semua kan.so dapat laa semua2 nih siap bg package pelempang sebijik.


'sape2 yg bleh jwp soalan bleh duduk'..slalu sgt lah cikgu wat skill mengajar camni kan.. aku slalu jek dapat duduk..tp bukan sbb dpt jwp soalan tp sbb masa mengajar dh habis huhu.. selamat lg aku.

time rehat bwk duit 20sen jek dh cukup..kuih 2 air sirap satu..tp mmg mama aku bg 20sen pon heee..pling best bila dapat main lari2 tepi bukit sekolah..smpi luka2 pon pnh. bila msuk kelas masing2 bau mcm lembu. alaaa penat2 blk jek umh .dekat jek kan...trus p mandi jap pastu bru dtg sekolah blk..itupon klu nk dtg blk laa.



pasal tu aku p naik basikal...senang nk cabut






~nnt sambung story ekk.dh 12.48mlm..esk nk keje..byeeeeee








'gembira walaupon bersedih'


'aku yg sluar itam tuh'