There was an error in this gadget

Thursday, December 1, 2011

siap juga akhirnya



setelah direject 10 kali...diedit 10 kali....10 kali software photoshop dan Illus digabungkan.... maka trhasil lah kad kawin abg aku yg di tunggu2.....
Tarer tak aku menggabungkan imej2 nih heeeee......

aku sayang dia

seriously aku sayang die.... hati aku yg trtutup lama dh trbukak smula... insyaallh sampai bila2....

sape2 pernah jmp awek ni.... dia adalah kekasih saya... heeee
jgn ambik taw

Monday, June 20, 2011

Sunday, June 19, 2011

dah bosan laaa jd jahat

aku dulu rasanya agak lah nakal nya.... semua benda aku nk cuba

Wednesday, June 8, 2011

masalah sosial..sooo sial hak hak hak

assalamualaikum......
rasa mcm nk aktif semula ber blog2 nih..banyak nk aku cakap dan cerita kat korng tp tk trcakap....
aku cerita dari pengalaman bkn reka2 taw.....bengang siot tgk budak2 tak tau mane hale ntah duk trkinja2... seronok2....gaduh sana...rempit sini...beromen sana... mcm2 lg lah..... rasa nk bubuh jek sekor2.... dah laa asal warga pendidik jentik sikit jek trus masuk mahkamah.... marah sikit wat status mcm2 kat fbook... ni semua ibu bapa lah punya pasal...bkn nk salah 100% tp mmg peranan utama ibu bapa arr...warga pendidik dan masyarakat hanya sebagai sokong jek... sooo...ibu2 dan bapak sekalian.... jgn duk manja kan sgt anak anda tuh....ajar die jd insan... bukan hanya jd manusia  semata2....

aku pon seorng yg teruk jgak dulu....
mat rem-it
~aku rempit gak dulu.... tp aku bkn wat secara serius...just suka2..... dulu de jugak aku kluar malam..tp bukan selalu pon....best pe rempit....dgn motor 125z first model aku rasa motor aku lah paling laju zaman tuh. tp bila pikir2 aku dapat rasakan aku makin kurang ngn family... tp time tuh aku tk kisah sgt.. sbb aku pikir time malam jek..time siang kan ader .....malam utk kawan2 siang utk family....setakat whelley ngn 125z tu aku no hal lah...tapi tk sampi laa 3 tiang pon hahahha...tergolek terbangun dah mcm perkara biase jek.. hari tuh aku eksiden kat kg aku....lepas kami 3 hari main bola kat luar kami pon blik laaa ke lipis... lama rasa nya tk jmp mak ayah aku kat kg..tp yang silap nya aku blik tk trus blik umh tp aku p kg member aku..saje nk gatai2 hantar die sbb nk ngorat adik die....so aku bwk laa die naik motor laju aku..laju giler aku bwk motor asalkan cepat aku jmp bakal awek aku tu..huhu.. tak tau arr camne time melayan selekoh maut tu kami tergolek dn menyasar kat jalan, abis teruk badan aku...mcm nk mati jek 
tp lega.....gejala nih tak lama....sbb aku de aktiviti lain yg lg best heeeee.......

jap ekk....nak makan jap..nant aku sambung story

Friday, April 15, 2011

aduihhh...lama tk ketemu

salam rindu semua nyeeerrrr.....
aku nih mmg malas nk update blog tp hari nih tiba2 nk update blog arrr....rasa mcm byk jek kisah tk diceritakan nih kat semua....ader ker yg bc.... tkpe lah..kalau tkde yg bc pon aku akan aggap ianya sbgai dairi aku..( harap nya 'awk' baca..)
aku sebenarnya dalam dilema...aku pening arr nk pikir... dr ttg hidup,hubungan aku,kisah cinta,family,pelajaran hinggalah pekerjaan. byk btol laaa yg wat aku pening..bila pening aku akan wat tk tau jek dn diam jek... smpi laaa masalah nih setle tiba2.

first problem~
kerja oh kerja....gaji oh gaji...apabila ditolak2 gaji cukup2 smpi sebulan jek..kalau cmtu cmne aku nk sara anak bini nnt..dh laaa nk masuk Universiti pon susah..bila dh masuk nk konvo pon susah...nk dapat kerja lg laa susah... bila dh kerja ...oh susah susah susah.......
selalu org dh kerja akan lebih suka duduk umh sorng2 dn lepak2 ..jarang lah nk p dating2 ker...atau p jalan2 ker... kalau pergi pon maybe kadang2 jek...(jimat duit beb..)
pasal tuh sape2 yg kerja kalau boleh cuba lah sambung study ker atau wat part time ker.... nnt sng tau.
pasal tuh bila org bekerja nih dapat cuti ker atau dapat sedikit kebebasan ker diorng akan guna smpai tk hingat dunia....hahahhaha...pasal tuh laaaa yg smpi ke thailand arrr....Bali aaaa....Rantau Pjg laaaa.. atau ape2 laaaa...owh lupa.... aku kalau bosan aku main bolasepak ekkk....samada men game PES atau main betul2 kt padang.

aku bukan tk suka kerja aku tp masalah nyer dunia aku bukan kt sini...aku nk pg tmpt lain tp tk tau kemana.
suka sgt2 kt sini..semua pengalaman, semua perasaan impian dll aku kumpul kt sini...kawan2 dan anak murid yg macam2 perangai buatkn aku hepy kat sini...tapi.......

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Monday, February 7, 2011

Sunday, January 30, 2011

Pena Berdakwat Coklat

assalamualaikum.
tajuk sgt artistik,tp isi nya hanye biase2 jek.
indah bulan kerana cahaya...indah pelangi kerana warna...indah bahasa kerana budi bicara... indah rupa dalam maksudnya.
Pena berdakwat coklat bermakna pena yg kehilangan warna nya.. ketandusan idea dan kekurangan kata2.
berlaku bila manusia kehilangan budi bicara.. kuasa pena sudah tk bermakna.Semua nya kerana manusia.... mengadu domba,bahasa tk berbahasa,budi tk dibicara... semua nya kerana kuasa. semuanya punca manusia.. kan bagus kiranya kita hanya ada kita...hanya yg baik2 sahaja.... luahan ini bukan apa.... cuma nk kata yg aku tk suka dgn manusia.buruk di luar..buruk di dalam...cantik bila kelihatan cantik luar dan dalam.

Friday, January 21, 2011

~Assalamualaikum korang-korang semua~
dah makan ke blom.... kalau tk makan lg meh sy nk tolong masakkan strawberry coklat.....
first time aku dgr ada rupanya strawberi coklat nih kat kedah.. slalu yg aku dengar coklat berperisa strawberi jek..aku tk pnh jmp makanan tu tp bila diceritakan oleh seorng teman baru aku akan rupanya makanan trsebut maka pun adanya aku pun try lah membuatnya puuuuun..
ilham dari seorng teman yg agak comel nun di hujung kedah sana dan imaginasi ku yg tk seberapa aku pon try lah wat makanan nih...
aku bukannya tk reti memasak tp jarang memasak jek yek.
sebiji strawberi yg diambil dan dicelup dgn coklat yg cayaq(cair) maka jadilah strawbri coklat... senang jek bunyinyer tp bila tgk hasilnyer cam hampeh jek. 
cuba bandingkan gmbar yg paling atas ngn gmbar strawberi aku yg dah macam rupa ulat gonggok jek rasa. sgt2 berbeza hahahahahaha..................... tp tkpe arrr...first try kn... nk jgk rasa makanan nih sbb sy nk rasa ape yg si awak penah rasa.... nk makan ape yg awk pnh makan...sy pon tk tau nape tp sy mmg cmtu.
~fullstop.

setelah diteliti ader beberapa kesalah dalam masakan aku nihh
1~coklat masakan laaaaa.... bukan coklat cadburry..pasal tu coklat tk melekat kat buah nih
2~dapur gas nih rumit sgt...tk pandai aku nk adjust api nyer... maklumlah umh sewa aku tkde dapur gas.. pinjam kwn punya dapur
3~strawbery trletak dalam freezer..maka buah tersebut menjadi keras giler.. nk makan pon tk dapat.jd tk best.
4~last sekali................ aku mmg ketegaaqqqqqq.......................(degil)