There was an error in this gadget

Wednesday, November 24, 2010

gila2 opis

one happy family

time cuti jek misti aku akan giler bergambar dan ambik gmbar2 candid family aku nih...hehe...
ni lh kerja aku bila cuti di kampung....kalau boleh tiap2 minggu nk blik kg tau.....
huhu
Tiba2 rasa nya malam nih nak berhibur karaoke tp duit kureng... so nyanyi sorang2 lah yek
ingt nk main gitar dalam blog nih tp tringat plak dulu mula2 duk umah sewa nih jiran umh nih dh bgtau awal2 kalau nk main gitar main sblum pkul 12 mlm ekk..gngu anak die tido....ni dah 12.40mlm...huhu




















Tinggalkan semua hanya kita dan bintang


Verse:
C      G      Am 
 Lihat ke langit luas
          C       G         Am
Dan semua musim terus berganti
C      G    Am
 Tetap bermain awan
          F       C         G
Merangkai mimpi dengan khayalku
          F       C        G
Selalu bermimpi dengan hariku

C       G     Am
 Pernah kau lihat bintang
         C        G       Am 
Bersinar putih penuh harapan
C          G      Am  
 Tangan halusnya terbuka
      F         C     G
Coba temani, dekati aku
         F        C       G
Selalu terangi gelap malamku

Monday, November 22, 2010

Satu perjalanan

assalamualaikum ....awok2 semua

bosan laaa bila tk menulis nih..dalam otak macam2 jek nak cakap tp tk berkesempatan laa nak menulis..
nape laaa susah sgt nk menulis nih...takpe2..yus..pulun laaa yek untuk menulis byk2...
ok2..... so ape aku nk cakap dalam ruangan baru2 skarng nih nk story sikit pasal perangai manusia nih.... ader yg macam hampeh jek laa especially org2 yg duk kat kedah nih... bukan semua yg cam hampeh tp de segelintir2 jek laaaa.,... (nape aku komen ttg masyarakat kedah? sbb skrng aku duk kedah laaa..)

baru hari nih aku dapat tau jiran ku bergaduh td....ntah ape2 ntah...satu bangsa..satu kawasan perumahan satu agama tapi bila time gaduh mulalah ..aku punya kubur..aku punya suka lar.

itu belum bgtau ttg berebut parking lg...ader ke patut suka2 jek park keta depan umh kami.. die tk tau ker hari2 kami park kat situ.. nk wat jahat bg pancit tayar boleh jek tp tk mau lah kan smpi tahap cmtu.. tp yg pasti aku tk suke sgt laa diorng nih... blagak best jek.. ( diorng pon ntah2 tk suka aku jugak kot).

So baik aku wat hal sendiri dan cuba jd yg terbaik dikalangan yg tk berapa nk baik nih... wahai penghuni2 rumah sungai layar@taman seri tanjung...jglah peribadi korng.. bertolak ansur lah... sebelum aku buat something yg bodoh nnt. nasihat nih

dalam bosan2 melayan karenah manusia aku telah mencipta perumpamaan sendiri..

Setiap perjuangan memerlukan satu pelaburan... samada pelaburan itu berharga atau tidak... tk penting asalkan ianya bermakna

Hidup ini seperti longkang..jika hidup ini sama jek tanpa perubahan ibarat longkang tersumbat .. bau nya mestilah cam haram.... tp kalau dibiarkan ianya mengalir..satu hari nnt ia akan smpai ke lautan

untuk memikat wanita seorng lelaki kena ikhlas...bukan ikhlas time nk mengorat jek tp ikhlas sepanjang hayat. sbb lelaki slalunya first2 jek bersungguh giler2..bila dh dapat... huh ( aku tk mcm tu )

selagi kita tk mampu nk ubah diri kita cmne kita nk ubah orng lain.

org yang tahu lebih berguna daripada org yg pandai semata2. umpama org yg tahu ialah org yg sentiasa bekerja untuk berjaya....dan org yg pandai ialah org yg tau bercakap shj mcm ahli politik.... ( i hate politik )

nantilah aku sambung lg gosip2 kita ekkk.... cayok

lagu untuk kalian.... BERITA KEPADA KAWAN

Tuesday, November 9, 2010

yang chantek

salam.....
lama nyer tk update blog.... sampai kan list kisah aku nih dh tunggang langgang dah nih.....
tp mmg aku tunggang langgang dh dari dulu.. sejak kerja kat kedah nih..... mengajar kat kolej rasanya jawatan nih trlalu hebat bagi seorang yg bernama aku. Tp lega lah sebab aku nih bidang seni.... seni itu indah- ibarat nama team bola sepak kami kat USM dulu....(rindu giler kat kawan2 USM) ... seni adalah kita..... dgn seni aku bleh wat ape2 pon dalam hidup... contohnya bg asigment kat budak2 nih pon bebas...yg penting kreatif... so..mmg sesuai lah dengan jiwa kesenian ku nih heeeee....lgpon seni nih best..hari2 kita akan wat benda yg berbeza... betul tak.

tk hepy ke kerja anda??? alaaaaa... kalau ikut kan nk btul2 hepy mestilah time kita kecik2 dulu kan.... hepy jek hari2..... hari2 tk keluar duit... hari2 dapat mkn free.... hari2 bergumbira....hari2 ngn family.... huhu... tp sekarang.

nk bayar PTPTN laaa..(  aku baru sekali bayar huhu..) nk bayar keta...kumpul duit nk kawin... kumpul duit nk bg kat parents( kalau rezeki lebih laa bulan tuh..huhu..) tu belum campur untuk bersuka ria lg tuh.nasib baik laa aku hepy dgn kerja aku walaupon gaji tk seberapa.....yg penting kita kena hepy walau ape pon yg kita wat.... (wat menda baik laaa maksud aku yek)...

so...aku hepy dgn keadaan sekarang....